Grillkryddad lax med avokado och räkor

En lätt rätt som passar perfekt en ljummen vår kväll med ett glas kylt vitt vin. Det lönar sig att satsa på oskalade räkor. Gör man lite extra räkor och avokado behövs inget ris eller potatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 laxkotletter à 150 g
  • Grillkrydda
  • 1 kg oskalade räkor alt 1 burk räkor i lake (390 g)
  • 2 avokador
  • 1-2 msk citronjuice
  • 2 dl crème fraiche med tomat- och saffranssmak

Gör så här

  1. Krydda laxkotletterna generöst med grillkrydda. Låt vila tills salladen är klar.
  2. Skala/häll av räkorna.
  3. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Skär det i bitar.
  4. Blanda räkor, avokado och citronjuice. Salta och peppra.
  5. Stek laxkotletterna i en het panna, utan fett, i ca 3 minuter på varje sida. Eller grilla på utegrillen.
  6. Servera laxen med räksalladen. Klicka på crème fraiche. Ris eller kokt potatis passar till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr