Grön Jansson

En "ny" Jansson där en del av potatisen är utbytt mot rotsaker och purjon har fått ersätta den gula löken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 300 g kålrot
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 burk ansjovisfiléer , ca 100 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatis, kålrot och morötter. Skär dem i skivor och sedan i tunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Lägg hälften av det strimlade i en smord ugnssäker form. Täck med ansjovis och lägg på resten av det strimlade. Häll på grädde, mjölk och lite av ansjovisspadet. Strö över ströbrödet.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
  5. Servera med hårt bröd.
  6. Tips: Rätten kan göras helt klar för att sedan värmas till serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept