Grön kikärtssoppa med spenat och gräslök

Superboost soppa som smakar gudomligt! Laktosfri, glutenfri och äggfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 stjälkar bladselleri eller en liten bit rotselleri, hackad
  • 1 burk kikärter, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • 4 msk olivolja
  • 3 rejäla nävar färsk spenat, hackad
  • 1 dl vitt vin eller öl eller 3 msk ljus vinäger
  • 1/4 grönsaksbuljongtärning
  • Vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk japansk soja
  • Topping, om du vill:
  • Solrosfrön
  • Sesamfrön
  • Olivolja
  • Chiliflakes
  • Hackad gräslök
  • Tillbehör:
  • Bröd

Gör så här

  1. Skölj kikärterna. Sätt en kastrull på hög värme och tillsätt oljan. Stek löken, vitlöken och selleri mjuka i 2 minuter. Tillsätt kikärterna och vinet, låt puttra ordentligt i ytterligare 3 minuter.
  2. Smula i buljongtärningen och häll på vatten så att det täcker. Koka i 5-7 minuter. Tillsätt spenaten och koka i ytterligare 1 minut. Smaka av med salt, peppar och soja. Ta kastrullen från värmen och mixa med stavmixer tills soppan är slät.
  3. Toppa med valfri topping och ät gärna med en brödbit till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…