Gryta med äpple och mejram

Grytbitar av fläsk som brynts och fått puttra samman med äpple och mejram blir en värmande, väldoftande vardagsrätt. Mejram är en utmärkt krydda till fläskkött liksm de syrliga äpplena.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av fläskkött eller bogfläsk i skivor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk mejram
  • 1 tsk salt
  • 2-3 syrliga äpplen
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • Knappt 1 dl vatten
  • 2 msk klippt persilja

Gör så här

  1. Putsa köttet. blanda samman mjöl, mejram och salt. Vänd köttet i blandningen och låt det torka på ytan.
  2. Skölj äpplena och dela dem i klyftor. Du behöver inte skala dem.
  3. Bryn köttet i matfett i en stekpanna. Lägg i äppleklyftorna och låt också dem få färg. Minska värmen och späd med vatten.
  4. Låt allt långsamt sjuda på svag värme under lock tills köttet känns mört ca 10-20 min, beroende på hur tjocka köttbitarna är. Strö över persilja och servera.
  5. Serveringsförslag: Kokt potatis eller ris och en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr