Guldgryta med kantareller

En riktigt god höstgryta med skogens guld. En lite lyxigare måltid!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g kantareller
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl sky
  • 2 tsk tamarisoja
  • 2 dl grädde
  • 1 msk mjöl
  • 6 soltorkade tomater
  • 100 g salami

Gör så här

  1. Skär filén i 1½ cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj ur den med vatten och spara skyn.
  3. Stek vitlök och kantareller. Salta och peppra. Häll över vin, sky, soja och grädde och rör ner det i såsen. Koka upp. Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner det i såsen. Låt såsen sjuda i 3 minuter.
  4. Skär tomater och salami i strimlor och strö strimlorna över grytan. Servera med ris och tomatsallad.

Kommentarer

Jättegott även om jag inte hade soltorkade tomater eller salami hemma. Slängde i lite lingonsylt i såsen vilket gav en lite sötare, skogsaktig smak. Såsen kommer användas fler gånger men ännu hellre till nöt eller vilt!
Kanongott, blev väldigt uppskattat när jag bjöd på detta. Gjorde den två helger i rad, en nyfavorit!
Mums det var gott
Vad roligt att ni tyckte om det:)!!
Jättegod!! Hela familjen gillade maten..kockas garanterat fler gånger.

Liknande recept