Guldkantad Kantarellsoppa

Med guldkantad menar jag att soppan är lyxigt god. Så mycket gula kantareller som finns i år så fick det bli en variant av bara dessa delikatesser. Ät gärna med mitt vitlöksbröd så är kvällen fullständig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ liter gula kantareller
  • 2 stora gula lökar med blast
  • 25 gr smör
  • ½ tsk strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 1 msk torkad persilja eller en knippe färsk
  • 2 svamp buljongtärningar
  • 1 msk soja
  • 1/4 tsk malen vitpeppar
  • lite guldsoja för färgens skull
  • 2½ dl grädde 40%

Gör så här

  1. Börja med att skölja och dela svampen i mindre bitar. Lägg i stekpanna och låt svampen koka tills vattnet dunstat. Flytta över till en karott så länge du steker den hackade gula löken och blasten och sockret.
  2. Blanda i svampen och stek lite till. Strö vetemjölet över och blanda samt häll över vattnet och rör/vispa allt jämt. Låt småkoka 5-10 minuter. Krydda med resten av ingredienserna och grädden. Smaka ytterligare av om det behövs. Ät och njut av skogens guld!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept