Gunillas chilikyckling

Två favoritrecept har mixats och detta blev slutresultatet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 förp Sweet Chilimarinerad strimlad kycklinglår - Guldfågel, ca 800 g
  • 400 ml kokosmjölk
  • 200 ml skivad vattenkastanj
  • 1 ½ msk limejuice
  • 2 vitlöksklyftor
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. mer Sweet Chilisås
  • Färsk pasta, gärna Tagliolini

Gör så här

  1. Bryn kycklingköttet (gärna i en wokgryta), Ställ åt sidan.
  2. Stek vattenkastanjen och lägg över till köttet.
  3. I en gryta rör ihop; kokosmjölk, pressad vitlök, en skvätt soya för färgens skull, limejuicen.
  4. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
  5. Häll över kycklingen och låt puttra tills köttet är klart.
  6. Vill man ha mer sting i det så tillsätt mer Sweet Chilisås.
  7. Servera med färsk pasta eller nudlar som kokats enl anvisning på förpackningen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr