Gunillas vildsvinsgryta med ölkorv

En enkel och mycket lättlagad färsgryta där du får användning av vildsvinsfärsen som ligger i frysen. Går naturligtvis bra att tillaga med vanlig nötfärs istället. Jag har provat bådadera och man känner ingen skillnad. Tillagas under tiden som riset kokar färdigt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g vildsvinsfärs
  • 2 ölkorvar ex Ridderheims jambalaya el. caramba a´ 50 g
  • 1 stor gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 burk majskorn, 150 g
  • 1 burk tacosås medium, 230 g
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1-2 dl vatten
  • 1 tsk oregano
  • 1 burk oliver med piemento, 240 g
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Bryn färsen i en stekpanna, lägg över i en gryta. Skär korvarna i tunna slantar och bryn utan fett. Lägg över i grytan.
  2. Hacka löken, skär paprikorna i breda båtar och bryn tillsammans och lägg över i grytan.
  3. Låt majsen och oliverna rinna av i ett durkslag. Tillsätt nu i grytan: tacosås, buljong och oregano. Krydda inte ännu eftersom korvar ger smak åt grytan!
  4. Låt puttra i 10 minuter. Lägg i oliver och majs. Krydda eventuellt med salt och svartpeppar.
  5. Servera med ris, och en kall pilsner.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vetebullen

Vildsvinsbiffar

Alla tycker om dessa även dom som inte är förtjusta i viltkött så det är tacksamt eftersom vi bjuder mest på viltkött hemma hos…