Gyllene pasta med saffran och räkor

Krämigt, lyxigt och med ljuvlig saffranssmak. Snabbt och magiskt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g valfri pasta
  • 1 fänkål
  • ½ rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • ½ g saffran
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • ½ citron
  • 340 g räkor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Strimla fänkålen tunt. fräs hälften av fänkålen, lök och vitlök i olja och saffran någon minut. Häll i krossade tomater och grädde. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Krama resten av fänkålen med citronsaften och smaka eventuellt av med salt. Vänd ner räkor och pasta i såsen precis före servering. Toppa med den citrusmarinerade fänkålen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…