Gyllengul kasslergratäng på risbädd

Smakrik bjudrätt som går snabbt att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-6 portioner ris
  • 1 orange paprika
  • 1 röd paprika
  • ½ purjolök
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 dl saffrans- och tomat - créme fraiche, Arla
  • 500 g skivad kassler
  • Garnering:
  • Kryddgrönt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tärna paprikorna och strimla purjolöken. Fräs paprikor och lök blankt och smidigt i smör utan att det tar färg.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Blanda ris, paprikor och purjolök. Krydda. Fördela i en smord ugnsform. Skiva kasslern och lägg i rader ovanpå. Bred på créme fraichen. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Garnera med kryddgrönt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…