Härligt god matjesillröra

Förrätt som blev en succé på midsommarbordet. Serveras i tunnbrödskorgar eller på knäckebröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g matjessill
  • 1½ - 2 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 röd lök
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 2 msk klippt dill
  • 2 msk klippt gräslök
  • ½ äpple
  • Svartpeppar
  • Garnering:
  • Gräslök
  • Citron
  • Rädisor

Gör så här

  1. Skala och hacka lök, ägg och äpple i små bitar. Skär även matjessillen i mindre bitar. Blanda crème fraiche, majonnäs och örterna. Tillsätt lite svartpeppar. Rör ner de hackade ingredienserna och rör om. Lägg upp och garnera med skivade rädisor, grovt hackad gräslök och eventuellt en liten bit citron.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…