Härligt krämig kycklinggryta

Detta är en god lite syrlig gryta med god smak av kokos och kyckling. Jag tog de grönsakerna jag hade hemma men jag kan tänka mig att det skulle även bli bra med minimajs, broccoli, bambuskott eller lite vitkål. Även lite borlottibönor i skulle göra gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé (5 st)
  • Olja och smör
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 2 kvisttomater
  • 1 halv påse fryst wokmix (250g)
  • 2 burkar kokosmjölk (á 400g)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk grön currypaste
  • Curry
  • 1 påse Santa Maria TOM KAH Galangal Coconut Soup Mix (40g)
  • 80 g riven ost

Gör så här

  1. Hacka kycklingen i små kuber. Stek i smör och olja tills en fin färg är uppnådd och kycklingen är klar. Ta ur pannan. Stek grönsakerna i lagom stora bitar i olja (jag väntade med paprikan, för att hålla den krispig. Tillsatte den precis innan servering). Ta ur pannan. Skaka två burkar kokosmjölk (läs nedan) och häll i kastrullen. Tillsätt currypaste, kryddmixen, hönsbuljong, samt lite currypulver. Pressa i vitlök. Koka upp, rör om och rör ner ost. Tillsätt grönsaker och kyckling och servera med luftigt kokat basmatiris och sallad.
  2. Som LCHF alternativ kan man servera till broccoli!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…