Halstrad fisk med örtpotatis och romsås

Den läckra fisken serverad med dillkokt potatis som sedan steks försiktigt i smör och örter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 fiskfiléer
  • Salt
  • Citonpeppar
  • Smör till stekning
  • Örtpotatis:
  • 1 kg potatis
  • 4 dillstjälkar
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk hackad körvel
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör att steka i
  • Romsås:
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Till servering:
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Romsås:
  2. Blanda crème fraiche, majonnäs, dill, laxrom och citronsaft, krydda med salt och peppar. Ställ svalt till serveringen.
  3. Örtpotatis:
  4. Tvätta potatisen och koka i saltat vatten med dillstjälkarna. Ånga av potatisen, stek den sedan i smör och blanda ner örterna. Krydda med salt och peppar.
  5. Stekt fisk:
  6. Krydda fisken med salt och peppar. Stek den i smör i en panna, skinnsidan först och sedan köttsidan lika länge.
  7. Servera fisken med örtpotatisen, romsåsen och garnera med citronskivor. En god sallad hör till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…