Halstrad fisk med vinbärsrisotto

Mycket röda vinbär på busken? Prova att röra ner dem i din risotto! 385 Kcal/portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 schalottenlök, hackad
  • ½ msk smör
  • 1 dl arborioris
  • ½ dl vitt vin
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • 1 dl repade röda vinbär
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • ½ dl riven parmesanost
  • 2 bitar vit fiskfilé, à 150 g, t.ex. kolja eller torsk
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • 1 tsk olja till stekning
  • Tillbehör:
  • Blandad sallad

Gör så här

  1. Fräs den finhackade löken glansig i smör. Tillsätt ris och rör om i 1 minut. Häll på vinet och låt småkoka tills vinet absorberats av riset. Koka samtidigt upp buljongen och rör ner den, lite i taget, under omrörning tills riset är kokt men har en liten kärna kvar.
  2. Krydda fisken med salt och peppar. Halstra fisken i lite olja i en stekpanna. Blanda under tiden ner röda vinbär, hackad persilja och riven parmesanost i risotton. Servera genast med en god blandad sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept