Haväng special

Det går bra att använda vilken del av lammet som helst men ta gärna kött med ben.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg skivad framdel av lamm
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • ca 10 potatisar
  • 2 tsk salt
  • Marinad:
  • 0,2 dl olivolja
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl rödvin eller vatten
  • 2 msk soja
  • 3 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk oregano
  • saften av ½ citron

Gör så här

  1. Ugn: 200 grader.
  2. Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över köttet och låt det ligga.
  3. Skala potatisen och skär den i klyftor. Ansa och skiva tjocka skivor av purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i skivor. Skala och och skär morötterna i stavar.
  4. Lägg kött och grönsaker i en långpanna. Häll över marinaden. Strö salt över det hela.
  5. Ställ in långpannan mitt i ugnen och stek köttet ca 60-90 minuter. Vänd kött och grönsaker ett par gånger under tiden.
  6. Servera med vitlöks crémefraiche och en sallad.

Kommentarer

Enkelt! Jättegott! Passade bra till lammframdel, som behöver lite längre tid i ugnen för att bli mört.

Liknande recept