Havets läckerheter

Detta är en gryta med olika arter av de mest välsmakande fiskarter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 300 g laxfilé
  • 300 g räkor med skal
  • ½ st purjolök
  • ½ st lök, gul
  • 1 msk margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 21/2 dl vin, vitt
  • 2 st buljongtärning, fisk
  • 21/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1pkt saffran
  • 150 g musslor

Gör så här

  1. Tina fisken. Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka löken.
  2. Smält smöret/margarinet i en stor gryta och fräs all löken några minuter tills den blivit mjuk.
  3. Pressa ner vitlöken och blanda i tomatpuré, salt, timjan och basilika och fräs en kort stund.
  4. Tillsätt vin och buljongtärning. Koka upp i några minuter. Häll i grädde, créme fraiche, vatten och saffran. Sjud i femton minuter.
  5. Skär fisken i mindre bitar(ca 5cm), lägg dem i grytan och sjud i 10 minuter, tills fisken blivit fast.
  6. Skala räkorna och tillsätt dessa tillsammans med musslorna.
  7. Hetta upp snabbt och servera
  8. Servera gärna med baugette och allioli

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept