Helgrillad entrecôte med ruccolapotatis och grillad sparris

Vänd ner dom kokta potatisen i en sås av ruccola, mandel, vitlök och västerbottenost

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg entrecôte
  • 3 msk svart-, grön-, vit- och rosépeppar, krossad
  • 1 tsk salt
  • 30 färskpotatis
  • 50 g ruccolasallad
  • 2 dl mandel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl västerbottenost
  • 1–2 dl olivolja
  • 12 grönsparris
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Gnid in köttet med kryddor och salt. Grilla därefter hastigt på hög värme tills du fått fin färg runtom. Stick in en stektermometer, maka undan glöden mot kanten något och grilla under lock till en innertemperatur på 56° uppnåtts.
  2. Skölj och koka potatisen mjuk.
  3. Mixa samman ruccola, mandel, vitlök, olja och ost. Smaka av med salt och peppar.
  4. När köttet är färdigt, tag av det från grillen och låt vila ca 5 minuter, gärna inslaget i folie. Bryt under tiden av sparrisen längst ner och grilla dem över hög värme ca 2 minuter.
  5. Vänd ruccolasalladen med den nykokta potatisen. Servera.
  6. Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept