Helstekt vildsvinsfilé med äpple- och plommonsås

Kanske morbror har hittat ett skjutet vildsvin i bland olivträden. Rätten går givetvis att göra på viltmarinerad fläskfilé också. Finns ett recept på Min sida om viltmarinad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Olivolja
  • Till såsen:
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk konc. kycklingfond
  • 1 äpple
  • 12 katrinplommon
  • Att äta till:
  • Tagliatelle
  • Blandad sallad
  • Ugnsstekta tomathalvor
  • Färsk rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela 4 tomater i halvor. Toppa med smör, hackad rosmarin och salt. Sätt in tomathalvorna i ugnen.
  3. Putsa och gnid köttet med salt, peppar och finhackad rosmarin. Bryn köttet runt om i lika delar smör och olivolja. Efterstek i ugn i 12–15 minuter.
  4. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar och hacka plommonen. Fräs bitarna med smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med vatten, grädde och vin. Smaka av med fond och sjud såsen i 5 minuter.
  5. Salta och peppra.
  6. Koka pasta och skiva upp köttet. Lägg upp pasta, därefter kött och ringla över sås.
  7. Garnera med stekta tomathalvor, blandad sallad och rosmarin.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept