Hemlagad falupytt

Pytt kan du göra på nästan allt som finns i kylen och skafferiet. Här har vi blandat grönsaker med en bit falukorv.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 600 g potatis
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • ½ grön paprika
  • ½ purjolök
  • ½ msk smör eller margarin
  • 1 paket brytbönor , 200 g
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 msk grovriven pepparrot
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i små tärningar. Skölj, kärna ur och ta bort sidoväggarna på paprikorna och tärna dem. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Smält matfettet i en stekpanna. Fräs potatis och grönsaker några minuter på medelvärme.
  3. Skär falukorven i tärningar och lägg ner dem i stekpannan. Låt dem fräsa med i ca 5 minuter. Tillsätt bönorna, ev skurna i bitar. Bönorna behöver inte tinas före.
  4. Värm pytten tills den är genomvarm. Krydda ev med salt och peppar. Riv pepparroten och strö den över pytten.
  5. Tvätta ev äggen, dela dem och låt gulorna ligga kvar i ena skalhalvan. Lägg upp pytten på varma tallrikar och ställ ett äggskal med äggula ovanpå varje portion. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…