Herrgårdsgryta med kyckling

Här har vi lånat smaksättningen från den klassiska slottssteken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer (250 g)
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 tsk smör
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 3 ansjovisfiléer
  • 4 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1/2 dl Lagalätt (Kelda 5 %)
  • 1 msk hackad persilja
  • Tillbehör:
  • 350 g kokt potatis

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och skiva moroten.
  2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg i och fräs löken. Tillsätt morötter, vatten, smulad buljong, ansjovis, pepparkorn och lagerblad. Låt allt koka ca 10 minuter.
  3. Rör ut mjölet i lite av gräddmjölken, tillsätt resten och rör ner i såsen. Låt koka ytterligare några minuter. Strö över persilja.
  4. Servera med kokt potatis.
  5. Ca 395 kcal per portion, varav 10 g fett.

Kommentarer

Rolig kycklinggryta med härlig smak. Rekommenderas varmt. Tips: Jag tyckte att färgen blev ganska tråkig så lite coloritsoja förhöjer synen:-))
Mycket god kycklinggryta. Kan verkligen rekommenderas.
Kanongott. Kan tyvärr bara ge en 5:a. :-) Skickar med en bild också, hoppas det går bra.
Mycket smakrik och annorlunda kycklingrätt. En favorit hos oss.

Liknande recept