Het köttfärssoppa/gryta med chili

Grundreceptet lärde jag mig faktiskt på hemkunskapen i 8:an, för en sådär...ja en himla massa år se'n ;) Har sedan själv piffat till den lite extra efter tycke och smak. Supergod och värmande en kall vinterdag! Går även utmärkt att frysa in!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter vatten (tar du lite mindre vatten blir det mer som en gryta, lika gott det !)
  • 2 buljongtärningar (grönsak/kött/höns går bra vilket som)
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk ketchup
  • 400 g köttfärs
  • 1 morot
  • 1 stor gul lök
  • 2 stora eller 3 små potatisar
  • 1 litet knippe spaghetti (ca 10-20 st)
  • ½ chilipeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk eller fryst persilja
  • 1 krm paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Till garnering:
  • En klick crème fraiche
  • Lite färsk eller torkad basilika

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala och skiva (eller skär i bitar) potatis och morot och låt koka under lock. Efter ca. 10-12 min bryter du ner spaghettin i småbitar och låter koka med.
  2. Under tiden detta kokar skalar och hackar du löken, fräs den sedan tillsammans med lite hackad färsk chili. När löken blivit gyllenbrun lägger du med köttfärsen i pannan. Salta och peppra och pressa i vitlöksklyftan.
  3. Häll ned köttfärsen i soppan/grytan strax innan potatis/morot och pastan är färdigkokt.
  4. Klicka i chilisås och ketchup och strö i paprikapulver och finklippt eller fryst persilja. Låt koka ihop en liten stund.
  5. Servera rykande het toppad med crème fraiche och lite färsk eller torkad basilika.
  6. Nyttigt och värmande!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept