Het tomatsoppa med aprikoser, basilikacréme och chévretoast

Mustig tomatsoppa som värmer gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 torkade aprikoser
  • Olivolja
  • 1 paket krossade tomater, 400g
  • 1 paket krossade tomater med chilismak, 400g
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 dl mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Chévretoast:
  • 1 baguette
  • Pesto
  • 3 dl rucola
  • 200 g getost på rulle
  • Honung
  • 1 påse pinjenötter, 50g
  • Basilikacréme:
  • 1½ dl créme fraiche
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad basilika
  • Salt

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Pressa vitlöksklyftorna. Hacka aprikoserna grovt. Stek lök, vitlök och aprikoser i lite olivolja. Häll på tomatkross, buljong, socker och salvia, koka ca 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Red med grädden och smaka av med salt och peppar.
  4. Dela baguetten på längden. Bred på pesto och fördela rucolan ovanpå. Skär getosten i skivor och lägg på. Ringla över honungen, strö över pinjenötter och gratinera i ugnen till fin färg. Skär i snittar.
  5. Rör ihop alla ingredienser till basilikacrémen.
  6. Servera soppan varm med en klick basilikacréme och den frasiga chévretoasten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…