Heta räkor i chili och vitlök

God förrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g räkor (färska skalade eller räkor i lag)
  • ½ vitlök (ca 3 klyftor)
  • 1/4 spansk peppar
  • 15 ml räkspad från färdigskalade räkor
  • ½ tsk chiliflarn
  • 20 ml olivolja
  • 1 dl riven västerbottenost

Gör så här

  1. Lägg räkorna i en skål.
  2. Hacka vitlöken och spansk peppar, lägg det med räkorna. Häll på räkspad, olivolja och chiliflarn, blanda.
  3. Lägg i portionsformar eller avlånga aluminiumformar (mazarinformar).
  4. Grädda i 230 grader i ca 10 min. Tag ut dem strö på osten och grädda i ytterligare ca 6 min.
  5. Servera med vitlöksbröd.

Kommentarer

Jag brukar ta 3st stora vitlöksklyftor. Sedan är det ju efter smak hur mycket man vill ha.
Det här verkar jättegott, men jag funderar över mängden vitlök. En halv vitlök är ju betydligt mer än 3 klyftor, iaf den vitlök jag har, vilket är det som gäller?

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…