Heta räkor med sambal oelek

Det heta inslaget i denna rätt gör att ett ljust lageröl med liten beska passar bäst. T.ex San Miguel Kronenbourg 1664

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olivolja
  • Pressad saft av 1/2 citron
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Fräs vitlök, chili och sambal oelek i olja i en kastrull ca 1 min. (OBS inte Zeta olja)
  2. Rör ner räkor och fräs i ytterligare ca 1 min. Tillsätt citronsaft och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med bröd.

Kommentarer

Ska du inte lägga ut receptet på Heta räkor med piri piri? Det är så himla gott det med.. Nu e jag med här i alla fall.. =)

Liknande recept