Heta räkor med zucchininudlar

Läckra zucchininudlar med fin räkröra med smak a chili, vitlök och vitt vin. Glutenfritt och LCHF-vänligt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 zucchini
  • 1 schalottenlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ dl vitt vin
  • 1 citron, saften
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g skalade räkor, gärna MSC-märkta kungsräkor
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3 msk hackad bladspenat

Gör så här

  1. Strimla zucchinin och lägg i ett durkslag och häll kokande vatten över. Låt rinna av i durkslaget. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med olivolja och smör, lägg ner lökhacket och chiliflakes. Låt det fräsa tills det fått fin färg.
  2. Häll i vinet och citronsaften, smaka av med salt och peppar. Låt allt sjuda i ca 2 minuter, rör sedan ner räkorna och låt det sjuda i någon minut. Räkorna är redan klara och de får inte bli för sega, de ska bara bli lite varma.
  3. Lägg upp zucchininudlarna på tallrikar, dra ett varv med salt- och pepparkvarnen och häll räkröran ovanpå. Blanda runt lite med parmesan och hackad bladspenat. Servera genast!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…