Himmelsk 2½ timmes fläskkotlett med rosmarin och vitlök

Efter 2½ timme i ugnen faller köttet isär av ett lätt tryck med gaffeln. Himmelskt! Stekskyn med rosmarin och vitlök är koncentrerad i smaken och därför behövs ingen sås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ kg benfri fläskkotlett
  • Några kvistar rosmarin
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 50 g smör
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Salta och peppra köttet ordentligt.
  3. Bryn köttet på alla sidor i smöret i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
  4. Dra grytan från plattan och lägg i rosmarin och vitlök.
  5. Sätt in grytan i ugnen och ta fram den 3-4 gånger under 2,5 timme för att ösa steken.
  6. Genom att ösa steken tar köttets yta smak av skyn som bildas.
  7. Skär upp köttet i skivor och servera med skysåsen.

Kommentarer

Låter supergott ska locket vara på i ugnen eller?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…