Hönsgryta med ris och curry

Denna rätt älskar mina barn. Jag gör alltid dubbel mängd går att frysa in. Det går lika bra med kyckling

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st höns
  • 4 lökar
  • ½ näve kryddpeppar korn
  • ½ näve vitpeppar korn
  • ½ näve svartpeppar korn
  • 10 lagerblad

Gör så här

  1. Lägg i hönsen i en stor gryta. Fyll med vatten så det täker. Lägg i kryddor och lök och låt det koka i minst två timmar eller tills det lossnar från benet. När den har kokat färdigt så ta upp och lägg hönsen i en form och låt kallna tills ni kan rensa av köttet.när det är färdigt så sillar ni av spadet och gör till en sås. Servera med ris och mycket curry ska det vara på om mam tycker om det
  2. Såsen:
  3. Allt sky 4-6 hönsbuljong
  4. Häll i mjölk tills den blir vit
  5. Gör redning till den konsictens ni vill ha på såsen till en sås
  6. Smaka av

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept