Höstbiffar med kantareller och timjan

Vildsvinsfärs i gott sällskap!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-700 gr Vildsvinsfärs
  • 70 gr kantareller
  • 1 ägg
  • 1½ dl potatismjöl
  • ½ gul lök
  • 1 dl timjan (repad färsk)
  • ½ dl klippt persilja
  • 2-3 tsk olivolja
  • 2 dl smakrik ost (tärnad)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Herbanare Örtsalt
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med riva löken, finhacka osten, kantarellerna.
  2. Klipp persiljan fint, repa timjanen lägg i en mortel slå på 2-3 tsk olivolja och mortla det så du får ut alla härliga smaker.
  3. Knäck ägget i en stor bunke och rör sönder det, till sätt lök, kantareller ost, persilje-timjan röran.
  4. Krydda men salt och peppar.
  5. Rör om ordentligt och låt stå någon minut.
  6. Tillsätt potatismjölet och rör om väl, låt stå en 10 minuter.
  7. Tillsätt färsen lite i taget så det blandas väl.
  8. Stek på medelstark värme tills de fått fin färg och är genomstekta.
  9. Jag serverade dem ihop med Miasvantes Potatischeescake. http://www.matklubben.se/recept/potatischeesecake_23250.html
  10. och stekta kantareller.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept