Senapsbakad torsk med rostad sötpotatis
En rätt som går hem hos de flesta familjemedlemmarna är denna, senapsbakade torsk med rostad sötpotatis. Torsken får ett täcke av senap, ströbröd samt…
Den här grytan har en mycket fyllig och len smak och är perfekt för ruggigt höstväder, när man gärna värmer sig både utifrån och inifrån. Receptet kan varieras utifrån vad som finns att köpa i butiken och utifrån säsong. Det viktiga är att hålla fast ungefär vid proportionerna i recpetet, så att det blir ungefär (räknat på vikt) en knapp tredjedel kött, en tredjedel rotfrukter och en tredjedel andra grönsaker. Man kan naturligtvis också använda nötkött istället för fläskkött. Tänk då på att koktiden för köttet förlängs med cirka 30 minuter. Den här rätten passar särskilt bra att göra i så här stora mängder eftersom den blir godast när man blandar i en stor mängd olika grönsaker. Den är mycket god att värma dagen efter tillagningen och passar mycket bra att frysa. Tar man upp en fryst portion på morgonen och låter den ligga framme i rumstemperatur har den tinat lagom till lunchtid och kan värmas i mikrougn 2-3 minuter på högsta värme.
En rätt som går hem hos de flesta familjemedlemmarna är denna, senapsbakade torsk med rostad sötpotatis. Torsken får ett täcke av senap, ströbröd samt…
Lite synd att använda biff tyckte vi. Kommer att använda annat nötkött nästa gång.
Sötpotatis är ju så gott, här kuber i ugn som nästan sköter sig själva. Mixtra gärna med andra kryddor!
LAX-tallrik med enkellagad och kalorifattig hollandaisesås.
Kul variant på sötpotatis i ugn. Man kan plocka stavar av potatisen och äta med fingrarna om man känner för det. Hitta receptet på…
Fina små oxjärpar smaksatta med chili och fyllda med lök och svamp. Goda att ha som lunch, middag eller mellanmål. Jag gjorde även en…