Höstpanna med svamp och rosèpeppar

En mustig och smakrik gryta som jag har gjort många gånger alltid lika uppskattad

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilè
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Sås:
  • 250 g färsk svamp
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 msk tomatpurè
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1/2 msk soya
  • Salt
  • 1 tsk rosèpeppar,krossad
  • Garnering:
  • Kapris
  • Rosèpeppar
  • Servering:
  • Ugnstekta potatisklyftor

Gör så här

  1. Skär filèn i 2 cm tjocka skivor och stek dem i smör i en
  2. stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet på fat och täck med
  3. aluminiumfolie.Vispa ur stekpannan med lite vatten. Spara
  4. det till såsen.
  5. Sås:
  6. Ansa svampen och skär den i bitar.Skala och finhacka löken. Stek svamp, lök och persilja i smör i en låg vid kastrull. Strö över mjölet och blanda.Tillsätt buljong och steksky,
  7. tomatpurè och vin. Låt såsen småkoka under omrörning ca
  8. 5 min.Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar.Lägg ner köttet och låt det bli varmt. Garnera

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept