Höstpasta

God och enkel pasta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g rimmat sidfläsk
  • 1 liter kantareller eller annan svamp
  • 4 inlagda kronärtskockshjärtan
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 5 msk hackad persilja
  • 1 citron
  • 4 portioner spagetti
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl grädde
  • Parmesan att riva

Gör så här

  1. Skär fläsket i strimlor eller tärningar.
  2. Stek knaprigt i teflonpanna eller i ugnen på 225 grader. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Rensa svampen. Dela skockahjärtana i kvartar. Skala och hacka vitlöken fint. Hacka persiljan. Tvätta citronen och riv det gula på skalet.
  4. Sätt i gång pastakoket.
  5. Stek svampen i torr stekpanna tills den börjar vätska sig och det mesta av fukten hinner dunsta bort. Rör om flitigt.
  6. Häll i olivoljan, kronärtskockorna, vitlöken, persiljan och citronskalet i stekpannan med svampen. Salta, peppra och fräs på ganska hög värme ett par minuter. Rör om några varv.
  7. Häll i vinet och grädden och puttra ytterligare 5 minuter. Kolla om det behövs mer salt, peppar eller kanske lite pressad citron.
  8. Häll bort vattnet från den färdiga spagettin.
  9. Riv lite parmesan över pastan och vänd ner ”svampsåsen” i kastrullen.
  10. Lägg upp på tallrikar, riv över lite mer parmesan och strö på fläsktärningarna

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept