Holstein szelet

En välkänd ungersk restaurangrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 400 g fläskfilé eller kalvinnanlår
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ca 60 g smör
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Dela fläskfilén i cirka 4 lika stora bitar.
  2. Banka ut köttskivorna mellan plastfilm, så att de blir knappt 1 centimeter tjocka. Krydda med salt och nymald peppar.
  3. Hetta upp fettet i en stekpanna. Stek köttet ca 4 minuter på varje sida på medelvärme. Lägg in köttet i aluminiumfolie och håll varm i ugnen. Stek äggen och salta och peppra när vitan har stelnat.
  4. Servera köttet med ägg på tillsammans med potatis, sallad och grönsaker.
  5. Tips: Jag brukar även "fräscha" upp grillkött med ägg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept