Idrefjällens Chili

Perfekt rätt att laga ute i det fria på Muurikka-häll.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2 gula lökar, grovhackade
  • 800 g krossade tomater med smak av chili (2 burkar)
  • 410 g kidneybönor (1 burk)
  • 410 g borlottibönor (1 burk)
  • 150 g majs (1 burk)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chilifrukt, finhackad (eller habanero om du känner dig äventyrlig)
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver, starkt
  • Cayennepeppar
  • Formfranska eller brytbröd

Gör så här

  1. Förberedelser: Hacka lök, vitlök och chili. Skölj bönorna väl i kallt vatten.
  2. Bryn köttfärsen med lite matfett, tillsätt löken och låt den fräsa med en stund. Krydda med salt, peppar, paprika och cayennepeppar. Tillsätt vitlöken och chilin och låt det hela fräsa ett tag till.
  3. Häll i burkarna med krossade tomater och låt koka 15 min.
  4. Smaka av köttfärsblandningen med kryddorna, vänd sedan ner bönorna och majsen. Låt alltihop bli varmt. Bönorna får inte koka för länge för då blir de mosiga.
  5. Servera med rostat franskbröd.
  6. Tips: För den som gillar mat med hetta, tillsätt lite extra vitlök och använd habanero istället för chili.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…