Indisk kyckling á la Amir

Kryddig indisk kyckling som serveras med en fräsch gurkyoghurt och fluffigt ris. Alltid bra när goda rätter går snabbt att laga, som denna!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kyckling:
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tunnskivade kycklingfiléer
  • Gurkyoghurt:
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 krm salt
  • Servering:
  • 4 portioner ris
  • 1 lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kyckling:
  3. Blanda yoghurten med curry, spiskummin, salt och peppar i en stor skål. Skala vitlöken och pressa ner i yoghurten. Skär kycklingen i 3 bitar på längden. Lägg ner kycklingen i yoghurten och blanda väl.
  4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72 grader.
  5. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  6. Gurkyoghurt:
  7. Skölj gurka och rädisor. Skär gurkan i tärningar och skiva rädisorna. Blanda gurka och rädisor med yoghurten och saltet.
  8. Skär limen i fyra klyftor.
  9. Fluffa upp riset och servera det till kycklingen samt gurkyoghurt och limeklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept