Indisk soppa med naanbröd

Det indiska köket är fantastiskt...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st potatisar
  • 2 st morötter
  • ½ gul lök
  • ½ broccolihuvud
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk ingefära
  • 1 chili
  • 500 g krossade tomater
  • 400 g kokta kikärtor
  • ½ citron
  • 2 ½ msk lant/ vegbuljong
  • 3 msk garam masala
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk honung
  • 1 ½ l vatten
  • 1 msk olivolja
  • Naanbröd

Gör så här

  1. Tillagning
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Skala morötter, potatis, vitlök, ingefära och ½ gul lök. Skär potatis och morötter i mindre bitar. Hacka lök, vitlök, ingefära och chili eller mixa i en matberedare.
  3. Fräs allting i 1 msk olja i en stor kastrull tillsammans med 2-3 msk garam masala, beroende på hur kryddig du vill ha din sopppa. Slå på 1 ½ liter vatten, 3 msk vegbuljong, 1 msk tomatpuré, 2 tsk honung, och 500 gram krossade tomater. Koka upp och låt soppan småkoka under lock ca 20 min.
  4. Bryt ½ broccolihuvud i buketter. Spola av kikärtorna och tillsätt till soppan. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  5. Värm på naanbrödet i ugnen och servera till soppan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept