Indiskinspirerad vegogryta

Tänkte göra en daalgryta men saknade en del ingredienser. Gjorde därför som jag brukar, tar vad jag har och testar om det funkar..

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 körsbärstomater
  • 1 klyfta vitkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten gul lök
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 1 chilifrukt (spansk peppar t.ex)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl röda linser
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk curry
  • 1 burk (300-400 g) kikärtor
  • 1 burk (300-400 g) borlottibönor

Gör så här

  1. Halvera tomaterna, strimla vitkålen, finhacka vitlöken, strimla löken, grovriv morötterna, strimla salladslöken och finhacka chilin.
  2. Fräs grönsakerna i oljan några minuter.
  3. Tillsätt grädden, kokos och linser.
  4. Krydda.
  5. Sjud under lock 15 minuter på svag värme.
  6. Tillsätt kikärtor och bönor och värm upp. Avsmaka med ev. mer kryddor efter smak och tycke.
  7. Avnjut med ett gott bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept