Indonesisk filégryta

En fläskfilégryta med glasnudlar, gröna linser, morötter, purjo och smaksatt med bl.a. curry, färsk riven ingefära och kajennpeppar. Bröd hör till. Ät och njuut!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 70 g glasnudlar
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör el margarin
  • 2 dl gröna linser
  • 1 msk curry
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 400 g fläskfilé
  • 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 1-2 msk färsk riven ingefära
  • 1-2 tsk salt
  • ½ krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Lägg glasnudlar i kallt vatten så att de mjuknar, eller koka enl förpackningens anvisning.
  2. Skala och hacka en gul lök. Smält smör i en gryta. Fräs lök, gröna linser, curry, spiskummin och gurkmeja i några minuter utan att det tar färg.
  3. Strimla fläskfilén. Låt det fräsa med i grytan några minuter. Tillsätt hönsbuljongen. Låt grytan koka i ca 20 minuter.
  4. Skala morötter och strimla dem fint. Skölj och strimla en liten purjolök. Lägg ner i grytan när 10 minuter återstår av kokstiden. Krydda med färsk riven ingefära, salt och kajennpeppar. Lägg i glasnudlarna. Hetta upp.
  5. Bröd hör till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept