Ingredienser

  • 500 g färsk skinka eller bog
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Marinad:
  • ½ dl soja
  • 1 ½ dl äpplejuice
  • 1 ½ tsk curry
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk vetemjöl
  • Servera med:
  • Kokt jasminris
  • Banan
  • Russin
  • Ananaskross
  • Jordnötter
  • Mango chutney

Gör så här

  1. Skär skinkan i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda soja, äppeljuice, curry, ingefära och vinäger i en skål. Rör ner kött och lök. Täck skålen med ett lock eller plastfolie och marinera i kylskåpet, ca 2 timmar. Lägg över kött och marinad i en kastrull. Tillsätt mjölet i den kalla grytan koka upp den och låt sedan sjuda, ca 15 min. Servera grytan med ris, bananskivor, russin, ananas, jordnötter och mango chutney.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept