Indonesisk kokosgryta

Spännande smak

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg skinkstek
  • ½ dl soya
  • 1 gul lök
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk curry
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk mango chutney
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 140 g bacon
  • 1 tärnad mango
  • Kokt ris
  • 3 skivade bananer
  • 1 dl sala jordnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • Mango chutney

Gör så här

  1. Strimla köttet och blanda med soya. Hacka löken.
  2. Bryn kött och lök i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och curry.
  3. Lägg över i en stekgryta och tillsätt övriga ingredienser utom mjöl, bacon och mango.
  4. Låt sjuda i 20 minuter.
  5. Blanda ut mjöl med lite vatten och rör ner i grytan.
  6. Låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  7. Strimla och bryn baconet och strö det över grytan tillsammans med tärnad mango.
  8. Servera med ris, skivade bananer, jordnötter, kokosflingor och mango chutney.

Kommentarer

Vi använde nötkött men det var mycket gott - tack! Det var ganska stark smak (hot på engelska) första dagen, men det mjuknade efter att resterna stått i kylen en dag och kryddorna gått mer in i köttet: att vänta en dag rekommenderas om folk tycker det är för starkt.

Liknande recept

@roberg

Kalops på fläskkött

Blir både billigare och godare (enl. mig). En skinkstek till bra pris är inte svårt att hitta. Sen är det bara att skära ner…