Ingefärstorsk i ugn

Överraskande god! Chreme fraische kan bytas ut mot kokosmjölk om man vill ha lite mer asiatisk smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g torsk
  • 100 g röd paprika
  • 80 g haricots verts
  • 1 rödlök (strimlad)
  • 400 g creme fraishe
  • ½ dl riven ingefära
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk lantbuljong
  • ½ chili
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl pumpakärnor

Gör så här

  1. lägg torsken i ugnsform och salta lite.
  2. hacka grönsakerna och lägg ovanpå torsken.
  3. blanda creme fraishe med ingefära, citron, chili, buljong och kryddor. Häll över torsk och grönsaker. Tillaga i ugn i 30 min, 225 grader.
  4. Rosta pumpakärnorna i panna och strö över den färdiga fisken.
  5. Servera i djup tallrik med ris, linser eller som det är
  6. Om man vill ha mer thaismak så kan chreme fraishe bytas ut mot samma mängd kokosmjölk och citronen mot lime

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…