Inlagd gurka

Så enkelt och så gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kg västeråsgurkor
  • Dillkronor
  • 3-4 lagerblad
  • 1 bit skivad pepparrot, 10 cm lång
  • 2 msk brunt senapsfrö
  • 2 dl ättika 24%
  • 8 dl vatten
  • 1 kg strösocker
  • 1-2 tsk salt
  • Ev atamon

Gör så här

  1. Tvätta och borsta gurkorna.
  2. Torka av dom och skär i ganska tjocka skivor.
  3. Varva gurka, dillkronor och kryddor i rena burkar.
  4. Koka upp ättika, vatten, socker och salt och häll den heta lagen över gurkorna.
  5. Låt svalna och förslut. Förvara svalt.
  6. Du kan äta gurkan redan efter 1 - 2 dygn. Om du ska förvara burkarna länge, blanda i 1 tsk atamon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr