Inlagd gurka – Ej kokt lag

I augusti varje år gör jag några burkar inlagd gurka efter ett recept från min väninnas mormor. Det som är bra med receptet är att du slipper koka lagen. Bra att veta: Pepparroten fungerar som konserveringsmedel och gör att gurkorna håller sig fina mycket bra och länge.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 kg gurkor
  • 2 1/2 kg strösocker
  • 2 1/2 handfull salt
  • 8 grader ättika (24 %)
  • 3 - 4 msk gula senapsfrö
  • 1 bit pepparrot
  • Dillkronor

Gör så här

  1. Tvätta och skiva gurkorna.
  2. Lägg dem i stort kärl och häll över övriga ingridienser.
  3. Rör ihop.
  4. Låt stå 1 dygn.
  5. Häll upp i noga tvättade burkar.
  6. Lycka till!

Kommentarer

är det någon som har mätt hur mycket salt det ska vara? mvh fina
är det någon som har mätt hur mycket salt det ska vara? mvh fina
Svärsonen äter denna inlagda gurka till allt. Han fullkomligt älskar den. Jag gjorde en test med vanlig slanggurka, då säsongen för västeråsgurka var slut. Det blev också gott, så det är väl värt att testa det =) GOTT NYTT ÅR
väligt gott tack
Enkelt och väldigt gott, måste då bli 5 stjärrnor.
Denna gurka lade jag in för någon vecka sedan, smakade på den i söndags, TOPPENGOD, så idag köpte jag mera gurkor som jag nu lagt in. Svärsonen älskade dem.
Jag har fått lite frågor på receptet och förklarar därför en del nedan: 1. Receptet är gammalt (från min väninnas mormor), vilket väl är förklaringen till att det står 2 1/2 handfull salt. Jag har tagit 2 1/2 hand varje år (har fungerat bra) och aldrig mätt, så exakt mängd vet jag inte. 2. Jag har använt Perstorps ättika och den flaskan är markerad med grader. På flaskan står det 1grad = 6cl = 4msk . 3. Inget vatten ska tillsättas - Det bildar gurkorna bara någon-några timmar efter du rört ihop alla ingredienser.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…