Inlagd sill

Sveriges godaste, enligt Go´kväll, och jag håller med

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg sillfilé
  • 1 dl ättika 24 %
  • 7 dl vatten
  • 1/2 dl salt
  • 4 dl socker
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 röda lökar hackade
  • 1 knippe dill hackad
  • 2-3 msk citronpeppar
  • 3 msk kryddpeppar krossad
  • 2 msk vitpeppar krossad
  • 2 lagerblad söndersmulade

Gör så här

  1. Blanda lagen, ättika, vatten, salt och socker. Dra skinnet av sillen (blir 2 filéer) och lägg i lagen. Låt stå svalt 1 dygn. Ta sen upp och låt rinna av. Gör en blandning på löken och dillen och en blandning på kryddorna. Varva sen i nämnd ordning, kryddblandning, lökblandning och sill. Spreja lite vatten på sillen. (kan bli torrt annars) Översta lagret ska vara lökblandning. Låt stå i kylen i 2-3 dygn.
  2. Passar på buffébord, jul- påskbord. Gott på en knäckemacka

Kommentarer

Har ej provat den än, får se om jag gör det senare i jul.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…