Iransk örtomelett (kokosabz)

Gott med nåt annat efter all julmat

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 kg blandat hackat grönt ( purjolök, persilja, dill, koriander)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk smör eller margarin
  • Servering:
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 1 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Vispa först ihop ägg och mjöl, blanda sedan i hackat grönt, salt och kryddor.
  2. Spara lite grönt till servering.
  3. Hetta upp fettet i en stor stekpanna och häll i smeten. Lägg på lock och stek på medelvärme tills omeletten fått färg på undersidan och stadgat sig, men fortfarande är krämig på ytan.
  4. Vänd den med hjälp av en tallrik och stek andra sidan.
  5. Låt svalna och dela sedan omeletten i bitar.
  6. Garnera med granatäppelkärnor, kryddgrönt och en klick yoghurt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr