Isländsk lammsoppa

Lammsoppa från Island som också innehåller grönsaker, bland annat grönkål som ger en vacker färg och smak. Bjud bröd till soppan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg lammkött av bog eller bringa
  • 500 g morötter
  • 500 g kålrabbi
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitkål
  • 2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • ½ dl risgryn
  • 200 g djupfryst grönkål
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna och kålrabbin i tärningar, skiva purjolöken och strimla vitkålen. Skär köttet i cm-bitar.
  2. Lägg köttet i en gryta. Häll över vattnet och saltet, koka upp och skumma det väl. Låt det sjuda ca 30 minuter under lock.
  3. Lägg i risgrynen, morötterna, kålrabbin och vitkålen och låt alltsammans koka ytterligare 1 timme.
  4. Tillsätt purjolöken och grönkålen och koka ytterligare 10 minuter.
  5. Strö över hackad persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept