Italiensk gryta

En gryta på färsk skinka med smak av tomat och basilika. Köttet behöver inte brynas utan får koka i buljong tillsammans med grönsakerna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g färsk skinka eller picnicbog i strimlor
  • 2 msk soja
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 liten purjolök i bitar
  • 4-5 stjälkar selleri i skivor
  • 2 tsk torkad salvia eller 2-3 strimlade salviablad
  • 1-2 dl creme fraiche, tomat och basilika
  • TILLBEHÖR:
  • Kokt pasta eller couscous

Gör så här

  1. Koka pasta eller couscous. Blanda skinkstrimlorna med soja. Koka upp vatten, buljongtärning, tomatpure och vitlök.
  2. Lägg i skinkan i omgångar och koka den 10 minuter.
  3. Tillsätt purjolök, selleri och salvia. Koka ett par minuter så grönsakerna blir mjuka.
  4. Runda av med creme fraiche. Servera med kokt pasta eller couscous.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@queenie

Picnicbog med äppelsås

En modern variant av den gamla hederliga husmanskosträtten äppelfläsk.Tänk på att komplettera måltiden med en rejäl sallad, gärna med lite rårivna morötter och rödbetor.

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…