Italiensk paj

Lufttorkad skinka, tomat, basilika, oliver och ost på en botten med valnötter eller pinjenötter i är god sommarmat

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • ½ dl nötter, valnötter eller pinjenötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk crème fraiche
  • Fyllning:
  • 1 dl pastasås, tomat och chili(färdig)
  • 1 dl oliver, svarta, hackade
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche, med tomat och basilika
  • 3 dl ost, lagrad, riven
  • Dekoration:
  • 100 g filetto di lombo, eller lufttorkad skinka, skivor
  • 150 g tomater, romantica
  • Citronbasilika
  • Svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Ugn 225°
  2. Lägg valnötskärnor, vetemjöl och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smuligt. Tillsätt crème fraiche och arbeta ihop till en degboll.
  3. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.
  4. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
  5. Vispa samman pastasås med hackade oliver, ägg, lätt crème fraiche i en skål. Häll över i pajskalet och strö över osten.
  6. Tryck försiktigt ner osten i fyllningen med en gaffel. Grädda pajen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
  7. Låt pajen svalna något innan filetto di lombo läggs luftigt runt kanten. Vrid skivorna i en ”åtta” innan de läggs på.
  8. Dela tomaterna och lägg i mitten av pajen tillsammans med bladrosetter av citronbasilika.
  9. Krydda lätt med nymald svartpeppar över pajen. Servera med sallad.
  10. Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept