Italienska skinkrullar

Delikata rullader fyllda med färs som smaksatts med salvia, parmesan och vitlök.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 tunna skivor färsk skinka
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning:
  • Ca 250 g mager fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk salvia
  • 1 msk riven parmesan
  • 3 msk hackad persilja
  • Ca ½ dl kaffegrädde
  • Sås:
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl buljong
  • 1 dl kaffegrädde
  • Arrowrot
  • Vatten

Gör så här

  1. Lägg skinkskivorna under plastfolie och banka ut dem om de inte är tunna nog.
  2. Blanda färsen, fördela den över skinkan och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Bryn rulladerna runt om och lägg över i gryta.
  3. Slå på vin och buljong och småkoka tills köttet är mört, cirka 45 minuter.
  4. Ta upp rulladerna, späd med grädde och smaka av med kryddor.
  5. Red såsen och lägg tillbaka rulladerna. Låt alltsammans koka upp.
  6. Servera med ris och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr