Jägarens hopkok i Muurikka

Denna rätt blir bäst i muurikka över öppen eld men funkar att göra i wokpanna eller traktörpanna också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kött (älg, kalv, gris)
  • 1 gul lök
  • 10 medelstora potatisar
  • 500 gram färsk svamp (med fördel kantareller)
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 klick creme fraiche
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Förberedelser: Koka potatisen inte helt färdig och tärna i lagom stora bitar. Skär köttet i strimlor, dela löken i smala klyftor. Ansa och dela svamparna.
  2. 1. Bryn köttet, krydda med salt och peppar.
  3. 2. Tillsätt lök och svamp, låt det hela fräsa tills svampen tappat all vätska.
  4. 3. Lägg i potatisen och låt allt bli varmt.
  5. 4. Häll över grädde och tillsätt creme fraiche.
  6. 5. Servera direkt från muurikkan och låt er väl smakas.
  7. Tips: Detta är en rätt där man använder det man har hemma. Tillsätt gärna bacon, lingon, ananas eller något annat spännande.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept