Jämtländsk älggryta

God

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g benfritt älgkött t ex fransyska, innanlår eller färdiga älggrytbitar
  • 50 g magert rökt sidfläsk
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 2 msk margarin
  • ½ - 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 2 dl lättöl
  • 3/4 dl vatten
  • 2 msk Touch of Taste Viltfond med kantarell
  • 200 g brysselkål
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Putsa och skär älgköttet i bitar, 2-3 cm stora. Skär fläsket i små tärningar. Ansa och skala lök och morot. Skär i mindre bitar. Bryn fläsket lätt i lite margarin. Lägg över i en gryta.
  2. Bryn löken på samma sätt och lägg över i grytan. Bryn älgköttet i margarin i omgångar och se till att det får fin färg på alla sidorna. Lägg över i grytan. Salta, krydda, strö över vetemjöl och rör om. Späd med vatten, öl och viltfond med kantarell och låt grytan koka ca 1 timme eller tills köttet känns mört.
  3. Ansa och skölj brysselkålen och tillsätt den när ca 5 minuter återstår av koktiden. Strö över persilja, serveras med kokt potatis, sallad och gelé.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…